Skoči do osrednje vsebine
04 598 03 00 info@dputrzic.si
facebook yotubeikona

103 leta gospe Metke

V četrtek, 6.7.2017 je bil v Domu Petra Uzarja prav poseben dan, saj je stotretji rojstni dan, praznovala gospa Metka Kavčič, po domače Robeževa Metka iz Loma. Najprej jo je s svojim obiskom presenetil moški pevski zbor Društva upokojencev Tržič in zapel najlepše planinske pesmi, kot naročene za gospo Metko. Oj, Triglav, moj dom je bila tista pesem, ki jo ima slavljenka še posebno rada in so ji jo pevci skupaj s harmonikarjem Jožetom Tišlerjem podarili za rojstni dan. Metka je od veselja zavriskala in se ji iz srca zahvalila. Skupaj z vzgojiteljicami so Metki zapeli in zaplesali  naši najmlajši, otroci iz vrtca Deteljica.

Med prvimi je naši slavljenki izkazala spoštovanje in voščilo direktorica doma dr. Anamarija Kejžar. Za 103, rojstni dan ji je pripravila prav posebno presenečenje in sicer je z dnem 6.7.2017 izšla prav posebna knjiga z naslovom Biserni utrinki, Metka Kavčič – 103. V njej so ujeti utrinki, spomini in zgodbe, katere je Metka skrbno zapisovala skozi celo življenje. Ob tej priložnosti človek obstane kar brez besed in se potoči tudi kakšna solzica. Kot že velikokrat doslej, nas je s svojo prisotnostjo počastil župan občine Tržič mag. Borut Sajovic in Metki iskreno in z občudovanjem stisnil roko ob njenem prazniku in ji podaril knjigo iz njenega domačega kraja Takole je bilo včasih u Vom.

Preden smo nazdravili jubilantki in razrezali torto, pa je še Metka brez očal prebrala svoj rokopis, v katerem je pozdravila vse prisotne in se zahvalila vsem nastopajočim in gostom.

Ob prijetnem vzdušju v družbi Metkinih prijateljev in sorodnikov, ob okusni torti in šampanjcu smo preživeli lepo dopoldne v družbi stotriletnice Metke Kavčič, ki ji ne zmanjka dobre volje in iskrice v očeh. Njen odgovor na vprašanje kako živeti in priti do visoke starosti je:>> Ljubiti življenje, naravo in delo – pa lep uspeh bo imelo.<<