Skoči do osrednje vsebine
04 598 03 00 info@dputrzic.si
facebook yotubeikona

Medgeneracijsko druženje…

DELAVNICA- PTIČJE HIŠICE, 7.10.2014 006

Učimo se iz modrosti!

Mednarodni dan starejših prvega oktobra so praznovali v Domu Petra Uzarja (Domu) v Tržiču. »To je dan, ki je še posebno posvečen promociji spoštovanja in skrbi za starejše. Trudimo se čez celo leto, da je življenje v našem domu odeto v barvitost in toplino,« je dejala Marjeta Šumič, delovna terapevtka v Domu in dodala, da bi spoštovanje do starejših moral prav vsakdo izkazovati vsak dan v letu. Nenazadnje velja »Vsi smo ena generacija«, kakršen je bil slogan nedavnega 14. Festivala za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu.
Tudi v tržiškem domu starejših so bili v sredo vsi ena generacija; stanovalci, ki so vsak nastop v kulturnem programu nagradili z aplavzom, in nastopajoči. Zapeli so Moški pevski zbor Društva upokojencev Tržič in Pevski zbor učencev Osnovne šole (OŠ) Bistrica pri Tržiču, zaplesale pa Country babice. »Medgeneracijsko druženje naj bo način življenja in ne puhlica, saj se eden od drugega lahko veliko naučimo,« je modrost, ki so jo včasih znali živeti, danes pa se je učimo na novo, izpostavila Anamarija Kejžar, direktorica Doma. Tržiškemu Domu je že uspelo, da je postal stičišče druženja in povezovanja generacij, je dejal župan Borut Sajovic in dodal, da je Dom z novim vodstvom dobil dodaten zalet.
Ob tej priložnosti so odprli stalno razstavo likovnih del Dam ti cvet stanovalca Mirka Majerja. »Ustvarjalnost ne pozna dimenzije časa. Ponosni smo na to, da naše stene krasijo njegova dela,« je dejala Marjeta Šumič. Mirko Majer, ki bo v tem mesecu praznoval devetdeseti rojstni dan, je za razstavo pripravil devetindvajset del, svojih srčnih rujev. »Globoko dolžnost čutim do tega, da se zahvalim za bivanje v tej dragi hiši domači. Prijetno staro mladost imam tukaj,« je dejal Majer. »Vsa lepota življenja se je zlila v mavrico slik,« je v sicer v daljši recitaciji interpretirala njegova sorodnica Biserka Car. Da je Mirko Majer uspešen v vsem, česar se loti, je poudarila Metka Kavčič, stanovalka, ki je pred nedavnim praznovala stoti rojstni dan. In mu iskreno čestitala za njegovo že drugo razstavo slik v Domu. (Gorenjski glas, 3.10.2014)

MEDNARODNI DAN STAREJŠIH, 1.10.2014 157 MEDNARODNI DAN STAREJŠIH, 1.10.2014 035 MEDNARODNI DAN STAREJŠIH, 1.10.2014 192 MEDNARODNI DAN STAREJŠIH, 1.10.2014 029