Skoči do osrednje vsebine
04 598 03 00 info@dputrzic.si
facebook yotubeikona

Obiski v Domu Petra Uzarja Tržič

Spoštovani svojci,

Ker vemo kako težko je, če dolgo časa ne vidimo svojih bližnjih, smo se odločili, da dom ponovno odpremo za obiske.

Organizacija obiskov v DPU Tržič se prične z 2.12.2020.

Protokol je usklajen z navodili Ministrstva za zdravje in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Obiski morajo biti vnaprej najavljeni, na telefonsko številko 051 363-618. Najava je mogoča od ponedeljka do sobote, med 7h in 17h. Razpored obiskov bo voden v zato namenjeni tabeli.

Obiski bodo razporejeni me ponedeljkom in soboto.  Na voljo bo 5 terminov med 9.30h in 12.00h ter 5 terminov med 15.00h in 17.00h.. Da se prepreči preveliko število obiskovalcev priporočamo 1 obisk na stanovalca na teden.

Za stanovalce, ki se obiska v ne morejo udeležiti v za to prilagojenih prostorih, bodo obiski potekali v sobah, od ponedeljka do sobote, mrd 9.30h in 17h. Tudi zanje je potrebna predhodna najava.

Obiski bodo omejeni na enake zdravega obiskovalca.

Obiskovalci morajo ob vstopu v dom oddati pisno izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe, oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena. Izjavo se dobi na internetni strani, izjemoma v recepciji doma.

Ob prihodu v dom se izvaja kontrola in obvezna oprema obiskovalcev z razkuževanjem rok, obrazno masko, osebno varovalno opremo za obisk, ki je sestavljena iz obrazne maske, plašča za enkratno uporabo, pokrivala za lase, zaščite za čevlje. Oprema je namenjena enkratni uporabi in se dobi ob prihodu na obisk. Preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska se izvrši za vsak obisk.

Za vsakim obiskom je potrebno razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in oskrbovanec sedela ter prezračiti prostor.

Obiskovalci naj se z oskrbovanci ne rokujejo, objemajo in naj se izogibajo vsem fizičnim stikom.

Vodi se redna evidenca obiskovalcev (vključno s telefonsko številko), in sicer zaradi identifikacije kontaktov ob morebitnem prenosu okužbe s SARS-CoV-2.

 

Asist. Urban Bole, mag. zdr. nege

v.d. direktorja

 

VPRAŠALNIK-ZA-PREVERJANJE-ZDRAVSTVENEGA-STANJA-OBISKOVALCEV-DOMA-002