04 598 03 00 info@dputrzic.si
facebook yotubeikona

Tekmovanje v kuhanju tržiških bržol

Naši stanovalci radi jedo domačo, dobro pripravljeno hrano. Trdili so, da Tržiške bržole, ki jih v kuhinji pripravijo za večerjo, niso pravilno pripravljene. Zato smo se odločili, da organiziramo delavnico kuhanja Tržiških bržol, z namenom, da nam sami predstavijo svoj recept in nas naučijo pravilnega postopka. Že kmalu je prišlo do zmede, saj ima čisto vsak stanovalec svoj, malo drugačen recept. Med stanovalci, ki so bili prisotni na delavnici, je prišlo do trenj. Zato smo se odločili prirediti “tekmovanje”. Na vsaki enoti smo kuhali bržole. Dobili so po 1,5 kg mesa, ostale sestavine in pripomočke so morali naročiti sami. Na vsaki enoti je bil določen glavni kuhar, ki je vodil pripravo, ker pa stanovalci težko stojijo in vihtijo kuhalnice, je vsak dobil roko gospodinje na enoti. Začeli smo že pred zajtrkom. Narezali smo čebulo, jo dobro popražili, nato pa dodali meso, ki smo ga pražili kar par ur. Dodali smo sol, lovorjeve liste, brinove jagode, šetraj ter majaron. Vseskozi smo meso zalivali z vodo. Po parih urah praženja, smo ga posuli z žlico moke in zalili z vodo. Ko je zavrelo, smo dodali cel krompir. Kuhali smo, dokler krompir ni bil mehak. Na ocenjevanje je prišel glavni kuhar ter nekaj zaposlenih. Zmagovalca ni bilo moč določiti, saj so bile vse bržole okusne, dobro kuhane, vendar vsake malo drugačne, saj, kakor so pravili včasih, ima vsaka hiša svoj recept.